Home Home | Over ons | Sitemap | Contact |
|                                                         
Caribbean
U bent hier: Home / Bestemmingen / St. Lucia

ST. LUCIA

Simpelweg mooi


De iconische pitons van St. Lucia - een aantal vulkanische punten die omhoog welven vanuit de Caribische Zee - definiëren een van de meest romantische bestemmingen van de regio. 

Hoewel het "handelsmerk" van uitzicht rondom de Pitons misschien wel de meest memorabele zijn, levert  St. Lucia een robuust, gevarieerd landschap van top tot teen. Simpel gezegd lijkt het eiland op hoe de Cariben geacht wordt te lijken. Castries, de hoofdstad van het eiland, is het drukke middelpunt van handel en cultuur op het eiland. Bij de actieve cruiseschip haven kunnen bezoekers wat tijd doorbrengen bij een van de twee belastingvrije winkelpaviljoens langs de waterkant. Kunstenaars stellen hun schilderijen en beeldhouwwerken in verschillende galerieën tentoon. 

Slechts een paar stappen van de haven is de markt, waar de verkopers al meer dan 100 jaar verzamelen om een overvloed van verse producten te verkopen naast de vissers die koningmakrelen, mahi-mahi en wahoo vissen kaken. De meeste van de resorts op St. Lucia kunnen ten noorden van de hoofdstad langs de westkust worden gevonden waar zich verschillende witte zandstranden bevinden, in het bijzonder Rodney Bay. 

Met accommodaties variërend van massale all-inclusive luxe resorts tot aan familiegerunde herbergen is er wel iets voor bijna elke smaak en budget. Nabijgelegen Rodney Bay Marina fungeert als thuishaven voor vele van de charterboten die richting het zuiden naar de Grenadines vertrekken. Terwijl de witte zandstranden kunnen worden gevonden in het noorden, zijn er maar weinigen die naar St. Lucia komen zonder door het zuiden te reizen, waar de natuurlijke attracties van het eiland zijn geconcentreerd. 

De rit over de westkust naar de gemeente van Soufrière aan de voet van Petit Piton, de kortere en steilere van de twin pinakels, is een van de mooiste in de gehele Caribbean. Het spektakel van St. Lucia’s gaat door onder de zeespiegel waar het onderwaterlandschap vaak de bovengronds berghellingen weerspiegelen. Een groot deel van de kustlijn valt onder de bescherming van het Soufrière Marine Management Area, dat verbiedt te vissen. Het resultaat is een onderwater fantasie van kleurrijke vissen en een aantal van de meest ongerepte koraalriffen in de Caribbean. 

Castries haven

De Pitons
LUCHTHAVENS / BEREIKBAARHEID / VLIEGTIJDEN: Luchthavens: Hewanorra International airport (UVF), 60 km rijden van de hoofdstad Castries; George FL Luchthaven Charles (SLU), 5 km van Castries. Bereikbaarheid / Vliegtijden: Houston-5,5 uur. Londen-8 uur. Miami-4 uur. New York-4 uur. San Francisco-8 uur. San Juan-2,5 uur. Toronto-6,5 uur. British Airways en Virgin Atlantic vliegen rechtstreeks naar St Lucia vanaf Gatwick; bmi vliegt vanuit Manchester. XL Airways biedt ook chartervluchten vanaf Gatwick. Er zijn twee luchthavens, Hewanorra International Airport (UVF), en George FL Charles (SLU), voor binnenlandse verbindingen. 

KLIMAAT: Gemiddelde temperatuur Hoog / Laag. Zomer 35/24 graden Celsius. Winter 29,4/18,3 graden Celsius. Luchtvochtigheid varieert van 66-94%. Gemiddelde regenval 3 tot 5.7mm. Geschatte zonsopkomst 05:35. Geschatte zonsondergang 18:29. 

ETEN: Restaurants beschikbaar – Lokale keuken, Fast Food. Gourmet. Internationaal. Dress code - casual is bijna overal geaccepteerd, behalve voor een enkel restaurant waar een colbert en stropdas kunnen worden vereist. TAAL: Engels is de officiële taal, maar het merendeel van de locale bevolking spreken een Frans/Creoolse mengeling. 

NACHTLEVEN: Entertainment beschikbaar zoals - Nachtclubs. Cabaret, Dances. De meeste hotels bieden Restaurants, Live Muziek of Steelband en volksmuziek. Gros Islet Friday Night Street Party. Anse La Raye Seafood Friday Night. Dennery Fish Fry Saturday. 

BEZIENSWAARDIGHEDEN: Pigeon Island National Park. Derek Walcott Square, Ruïnes en Barracks op Morne Fortune, Marigot Bay. Mamiku Gardens. Diamond Waterfall and Botanical Gardens. Fregate Island. Maria Island Nature Reserve. De Pitons. De Sulphur Springs. Plantation Tours-Marquis en Errard Estate. La Sikwe Sugar Mill and Plantation, Tropical Gardens. Nature Heritage Tours. 

MEER INFORMATIE: Wilt u meer weten over St. Lucia gaat u dan naar www.stlucia.org.

 


  ZOEKEN
 
Zoeken op deze site en het allerbeste van de Caribbean reissites
 
  CARIBBEAN SPECIALIST
Uw Caribbean Specialist
zoeken
  REISPLANNER
Caribbean Gids 2014Caribbean WeerValuta omrekenenEvent Kalender

Caribbean Tourism Organisation - The official tourism site of the Caribbean - Caribbean Hotel & Tourism Association
Home  |  Over ons  |  Sitemap  |  Contact  |  Uw privacy  |  Gerelateerde sites  |  Print pagina
 
Bestemmingen  |  Accommodaties  |  Activiteiten  |  Nieuws  |