Home Home | Over ons | Sitemap | Contact |
|                                                         
Caribbean
U bent hier: Home / Bestemmingen / Montserrat

MONTSERRAT

Een Caribische schat - van nature spectaculair


Al langer bekend als het "Emerald Isle" van de Cariben vanwege haar Ierse erfgoed en weelderige regenwouden, verwelkomt Montserrat de bezoekers met een groene klavervormige stempel in hun paspoort.In feite is Montserrat het enige eiland in de Cariben dat St. Patrick's Day als een officiële feestdag erkent, met muziekconcerten, maskerades en andere traditionele activiteiten.

De vulkaan is de hoofdattractie, het meeste gemakkelijk te bezichtigen vanuit het Montserrat Volcano Observatory. Rondleidingen worden meerdere dagen per week door wetenschappers begeleid.De ruïnes van Plymouth zijn vandaag de dag een spookstad onder een deken van as.Overdag is toegang tot de voormalige hoofdstad mogelijk onder begeleiding van een politie-escorte, georganiseerd door hotels of de toeristische dienst.

Vulkanische activiteit blijft in- en uitschakelen, maar het noordelijke gedeelte van Montserrat blijft een veilige landing, met een vulkaan die gedurende dag en nacht door een team van wetenschappers in de gaten wordt gehouden en de huidige 4700 inwoners op de hoogte brengt van de interne borrelingen van Moeder Natuur.Samengevat maakt het Montserrat geen standaard vakantie.

Montserrat biedt ook veel van de traditionele activiteiten van de Cariben.Het merendeel van de stranden is voorzien van zwart zand, maar het goudbruine Rendezvous Bay kan worden bereikt via een spoor over een oever of door het huren van een boot.Lime Kiln Bay is een uitstekende locatie om te snorkelen en u kunt er ook goed duiken.Een uitgebreid netwerk van wandelpaden biedt toegang tot regenwouden, oude bananenplantages en uitzichten op kliffen.Lokale boswachters helpen de bezoekers de bedreigde Montserrat oriole, de nationale vogel, en andere zeldzame soorten te vinden.

Uitkijken naar de vulkaan op een veilige afstand

Rendezvous Bay

LUCHTHAVENS: Vlieg op de nieuwe luchthaven Geralds met geregelde diensten of chartervluchten. Verschillende directe dagelijkse retourvluchten vanuit Antigua en St. Maarten met WinAir Montserrat verbinden het met de rest van de Cribbean, Noord-Amerika en Europa. Charters zijn ook beschikbaar met Air Montserrat, Carib Aviation en Caribische Helicopters bieden ook charters aan. Vanaf Noord-Amerika - bieden Air Canada, American Airlines (via San Juan), Caribbean Airlines, Continental Airlines, Delta en US Airways directe vluchten naar Antigua en St. Maarten aan. Vanaf Europa en de Caribbean – bieden Air France, American Eagle, British Airways, BMI, Caribbean Airlines, Caribbean Star, Condor, LIAT en Virgin Atlantic diensten aan naar Antigua en St. Maarten.

KLIMAAT: Gemiddelde winter en zomertemperaturen tussen de 24 en 32 graden Celsius . Met constante wind uit zee en bergen. De jaarlijkse neerslag is ongeveer 1250-2000 mm, goed verspreid over het gehele jaar, met een natter seizoen van juli tot november. ETEN: Er is een handjevol full-service restaurants en een aantal kleine gezellige eethuisjes, die pittige, smakelijke maaltijden met lokaal geteelde producten en kruiden aanbieden –kreefthamburgers, vers gegrilde vis en zoutvis (gezouten kabeljauw) met een basis van pasta's en verse salades. Als u echt wat lokaals wilt proeven vraag dan naar 'Mountain Chicken' beter bekend als kikkerbilletjes, of ‘Goat Water’, de traditionele nationale schotel, een dikke smakelijke stoofpot met stukjes geitenvlees dat warm wordt gegeten met een krokant broodje.

TAAL: Engels is de officiële taal vaak gesproken met een Iers accent, een erfenis achtergelaten door de vroeg Ierse kolonisten.

NACHTLEVEN: Er zijn enkele kleine nachtclubs en een groot aantal barretjes langs de weg te vinden, beter bekend als "rum shops", waar mensen verzamelen informeel uit te gaan of een drankje nuttigen over een ontspannen spel van domino, met name op vrijdagavond. Met een beperkt aanbod van avondcultuur. Er bestaat geen sluitingstijd en de meeste barretjes blijven open "tot ..."  .Salem, St. John's, Cudjoe Head, Davy Hill en Festival Village in Little Bay zijn zijn voorzien van veel van deze bars.

BEZIENSWAARIDGHEDEN: Vulkaan Kijken: De schitterende (en nog steeds actieve) Soufriere Hills vulkaan is de topattractie van het eiland en is de enige levende vulkaan in de Caribbean die u in veiligheid van dichtbij kunt bekijken. Na eeuwen slapend te hebben doorgebracht borrelde de vulkaan in 1995 tot leven, en begroef de aan zijn voet liggende hoofdstad Plymouth waardoor het veranderde van een levendige stad tot verlaten stek - het is de hedendaagse versie van Pompeï op de Cariben. Duiken / snorkelen: Voor snorkelaars en duikers bieden de koraalriffen op de Noordwest Kust van Montserrat een verscheidenheid van tropische vissen en ander exotisch onderzees leven aan. Spectaculaire duikplaatsen zijn onder andere: Little Redonda, een gesteente dat de oppervlakte bereikt vanaf een diepte van ongeveer 80 meter; de Pinnacles op de noordoosthoek van het eiland, en Yellow Hole ten zuiden van de Pinnacles, waar het wrak van de 19e eeuwse stalen schoener die in 1886 zonk zich bevindt. Natuur en Avontuur: Het weelderige Forest Centre Hills staat bekend om zijn biologische diversiteit. Het vochtige tropische regenwoud is de thuisbasis van vele soorten planten en dieren en ook van het merendeel van de 34 soorten vast verblijvende landvogels en migrerende zangvogels, die het gebied bewonen. Vogelaars verheugen zich in een kans om ter plaatse de zeldzame nationale vogel van Montserrat, de Montserrat oriole, te spotten evenals de bosspruw; de verlegen kwartelduif, de mangrove cuckoo, de trembler en paarse hals caribe-vogel. Andere regionale endemische soorten die u kunt aantreffen zijn de bergkip, dat eigenlijk een soort kikker is, en de galliwasp, die uit half slang en half-hagedis bestaat. Wandeltochten: Er zijn vele wandelroutes door de weelderige vegetatie die een prachtig uitzicht op de land-, zee-en kustgebieden aanbieden. Mountainbiken: dit is een geweldige manier om de verborgen charmes van het eiland te ontdekken. Fiets in uw eigen tempo en bewonder het adembenemende uitzicht op de oceaan, de dramatische strekking van groene heuvels die volgens veel bezoekers erg op het Ierse platteland lijken. 

MEER INFORMATIE: Wilt u meer weten over Montserrat gaat u dan naar www.visitmontserrat.com.


  ZOEKEN
 
Zoeken op deze site en het allerbeste van de Caribbean reissites
 
  CARIBBEAN SPECIALIST
Uw Caribbean Specialist
zoeken
  REISPLANNER
Caribbean Gids 2014Caribbean WeerValuta omrekenenEvent Kalender

Caribbean Tourism Organisation - The official tourism site of the Caribbean - Caribbean Hotel & Tourism Association
Home  |  Over ons  |  Sitemap  |  Contact  |  Uw privacy  |  Gerelateerde sites  |  Print pagina
 
Bestemmingen  |  Accommodaties  |  Activiteiten  |  Nieuws  |