Home Home | Over ons | Sitemap | Contact |
|                                                         
Caribbean
U bent hier: Home / Bestemmingen / Britse Maagdeneilanden

BRITSE MAAGDENEILANDEN

De kleine geheimen van de natuur


Internationaal bekend als een zeilers paradijs, bieden de meer dan 60 eilanden van de Britse Maagdeneilanden ook alle charmes van de natuurlijke Caribbean en slechts enkele van de beslommeringen. Een ketting van eilanden en cays ligt langs Sir Francis Drake Channel tussen Puerto Rico en St.Kitts. De Britse Maagdeneilanden hebben een ongerepte omgeving, een hoge levensstandaard en een intieme sfeer. Vele van de eilanden zijn rijkelijk bevolkt met de inheemse fauna, waaronder roodbeen schildpadden en Anegada iguanas. 

Tortola is het grootste eiland, en ook haar hoofdstad, Road Town, is voorzien van overheidskantoren, banken, winkels, een veerdienst en een aanmeerplek voor internationale cruiseschepen. Het is ook de belangrijkste locatie voor charter boten. De noordelijke oevers van Tortola zijn bezaaid met baaien en geïsoleerde stranden zoals Brewer's Bay en Smuggler's Cove. Het meer dichtbevolkte Cane Garden Bay biedt vele restaurants en bars. Rijden op de heuvelachtige wegen biedt een spectaculair uitzicht, en zorgt bovendien voor een mooie uitdaging.

Het bergachtige Virgin Gorda, met afgelegen stranden en natuurlijke trekpleisters, is de plek van Baths waar de monumentale granieten rotsen het strand domineren. Er zijn talrijke meertjes, die geweldig zijn om te snorkelen. Jost Van Dyke leeft op zijn goede reputatie voor feesten en biedt uitstekende beschermde bevestigingspunten voor zeilers. Richting het noordoosten kunnen dagjesmensen een bezoek brengen aan Anegada en de 29-kilometer lange Horseshoe Reef, één van 's werelds langste riffen, en hun tijd besteden aan vogels spotten en snorkelen. Norman Island, zogenaamd het Treasure Island van Robert Louis Stevenson's beroemde verhaal, heeft geen andere inwoners en er zijn maar een handvol restaurants. Hier is de Caves een beroemde snorkelspot, de Indians en Marina Cay zijn ook erg populair. Necker Island is privé-eigendom van Sir Richard Branson, en het grotendeels onontwikkelde Peter Island beschikt over een resort dat voorziet in lunch- en strandmogelijkheden. uana Island is een officieel aangewezen wildreservaat voor diersoorten zoals de gemaskerde booby.

Het Spring Regatta & Sailing Festival is een zevendaags evenement in april dat gemiddeld 135 zeilboten aantrekt. Duikers kunnen de ongeveer 200 scheepswrakken verkennen, vooral Rhone Marine Park bij Salt Island, waar de HMS Rhone zonk in de jaren 1860. Wild vissen is populair, en surfers verzamelen zich elke dag om bij Tortola Apple Bay op zoek te gaan naar één van de beste golven op de Caribbean. Wandelaars genieten van de tocht van Ridge Mountain Road naar Sage Mountain, een 37 hectare groot park.

Genieten van een lunch van kreeft bij het strand

Kinderen bij de Baths

LUCHTHAVENS / BEREIKBAARHEID / VLIEGTIJDEN: Luchthavens: TB Lettsome International (Beef Island), 10 mijl van de hoofdstad Road Town op Tortola, Virgin Gorda’s Airport en Auguiste George Airport op Anegada. Bereikbaarheid / Vliegtijden: Antigua - 60 minuten. Puerto Rico - 45 minuten. St. Martin - 30 minuten. St. Thomas, USVI - 20 minuten. British Airways en Virgin vliegen vanuit Gatwick en bmi vanuit Manchester naar Antigua waar aansluitende vluchten met LIAT beschikbaar zijn naar Beef Island, Tortola (EIS). American Airlines vliegt via de Verenigde Staten naar San Juan en verder zijn er aansluitende vluchten beschikbaar naar Tortola.

KLIMAAT: De gemiddelde jaarlijkse temperatuur: Zomer 32 graden Celsius, winter 30 graden Celsius. Gemiddelde jaarlijkse neerslag is 132 centimeter. Geschatte zonsopgang: Zomer 05:45. Winter 06:10. Geschatte zonsondergang: Zomer 19:30 -20:30. Winter 17:00-17:30.

ETEN: Restaurants beschikbaar – Lokale keuken. Gourmet. Internationaal. De meeste hotels voegen 15% fooi aan de rekening toe. Hotels en restaurants kunnen formele kleding vereisen voor diner. Taal: Engels.

NACHTLEVEN: Entertainment beschikbaar zoals - Disco. Diner / dansen. Nachtclubs. Live Music. Concerten. Shows. Fashion Shows.

BEZIENSWAARDIGHEDEN: De Baths op Virgin Gorda. Sage Mountain regenwoud op Tortola. Kopermijn op Virgin Gorda. Rum distilleerderijen. Botanische Tuinen. Wrak van de Rhône. Gorda Peak. Government House Museum op Tortola. Dolphin Discovery, zwemmen met de dolfijnen in een interactief programma.

MEER INFORMATIE: Wilt u meer weten over de Britse Maagdeneilanden gaat u dan naar www.bvitourism.com.


  ZOEKEN
 
Zoeken op deze site en het allerbeste van de Caribbean reissites
 
  CARIBBEAN SPECIALIST
Uw Caribbean Specialist
zoeken
  REISPLANNER
Caribbean Gids 2014Caribbean WeerValuta omrekenenEvent Kalender

Caribbean Tourism Organisation - The official tourism site of the Caribbean - Caribbean Hotel & Tourism Association
Home  |  Over ons  |  Sitemap  |  Contact  |  Uw privacy  |  Gerelateerde sites  |  Print pagina
 
Bestemmingen  |  Accommodaties  |  Activiteiten  |  Nieuws  |