Home Home | Over ons | Sitemap | Contact |
|                                                         
Caribbean
U bent hier: Home / Bestemmingen / Bermuda

BERMUDA

Zoveel meer...


Bermuda bevindt zich ver ten noorden van de Caribische Zee - ongeveer 1046 kilometer voor de kust van North Carolina - maar dit archipel van 120 eilanden en eilandjes heeft de ziel van de Caribbean. Gezegend door de Golf stroom, gaan de doorschijnende wateren en roze zandstranden van Bermuda de concurentie aan met die van meer tropische klimaten.

Bermuda had geen inheemse bewoners toen een Brits schip, de Sea Venture, kapot sloeg tegen de verraderlijke riffen in 1609, waardoor de passagiers en bemanning aan boord van de Virginia hier een bestaan op moesten bouwen. Dankzij dat incident ontstond een blijvende band tussen Groot-Brittannië en Bermuda, dat nog steeds onderdeel uitmaakt van het Gemenebest.

Recreatiemogelijkheden zijn er ten overvloede in Bermuda. Het is een walhalla voor diepzeeduikers die hier komen om de meer dan 300 scheepswrakken in de nabijgelegen riffen te ontdekken. Bermuda telt acht golfbanen; terwijl veel golfbanen particulier zijn, kunnen bezoekers daar vaak toch gebruik van maken, of ze kunnen deelnemen aan de publieke cursussen. Bezoek Bermuda’s rijkdom aan historische bezienswaardigheden, met name de atmosferische gemeente van St.George's en de Royal Naval Dockyard, een 19de-eeuws fort waarin het Maritiem Museum zich bevindt, de Commissioner’s House en het Bermuda Arts Centre. Andere hoogtepunten op het eiland zijn de Botanische Tuinen, het Underwater Exploration Instituut en de Crystal Caves.

Als een van de meest dichtbevolkte bestemmingen in de wereld, na plaatsen als Hong Kong en Vaticaanstad, reguleert Bermuda het autobezit - één auto per huishouden - en toeristen kunnen geen gebruik maken van huurauto's. De meest populaire manier om het eiland te verkennen is per bromfiets, maar men maakt ook graag gebruik van taxi's en bussen.

Een stelletje op Secluded strand

Tuckers Town

LUCHTHAVENS / BEREIKBAARHEID / VLIEGTIJDEN: Luchthaven: Bermuda International Airport (BDA). Bereikbaarheid / Vliegtijden: Atlanta - 2,5 uur. New York - 90 minuten. Toronto - 2,5 uur. Londen - 7 uur. Boston - 2 uur. Chicago - 3,5 uur. Philadelphia - 2 uur. Halifax - 2 uur. Orlando - 2,5 uur. Miami - 3 uur. Baltimore / Washington - 2 uur. Charlotte - 2 uur British Airways en Zoom Airlines vliegen rechtstreeks vanaf Gatwick naar Bermuda International Airport (BDA). Andere routes zijn American Airlines, Continental Airlines, Delta Air Lines en US Airways via de Verenigde Staten, of Air Canada via Toronto / Halifax.

KLIMAAT: Het warmste gedeelte van het jaar is mei tot midden oktober, met temperaturen tussen 23 graden celsius en 29 graden Celsius. Tijdens de wintermaanden zijn de temperaturen iets koeler met gemiddeld 21 graden Celsius, de zomermaanden zijn wat droger, maar regenval is relatief gelijkmatig over het jaar verspreid.

ETEN: Lokale keuken. Gourmet. Indiaas. Italiaans. Frans. Japans. Chinees. Mexicaans. Brits. Noord-Amerikaans. Thai. Mediterraan. Fooi geven is in de praktijk 15%, wat meestal is inbegrepen in de rekening. Taal: Engels.

NACHTLEVEN: Dance Clubs. Diner / Dances. Nachtclubs. Pubs. Theaters. Bioscopen. Live muziek. Karaoke, en vroeg op de avond wekelijkse straat festivals. Bezienswaardigheden: Het Bermuda Aquarium, museum en dierenpark. De Crystal Grotten van Bermuda. Bermuda Maritime Museum en Dolphin Quest. Fort St. Catherine. Gibbs' Hill Lighthouse. Fort Scaur. Stad van St. George. Somerset Bridge. Camden. Royal Naval Dockyard. Bermuda Underwater Exploration Institute. Stad van Hamilton. Bermuda National Trust Museums. Carter House.

MEER INFORMATIE: Wilt u meer weten over Bermuda gaat u dan naar www.bermudatourism.com.


  ZOEKEN
 
Zoeken op deze site en het allerbeste van de Caribbean reissites
 
  CARIBBEAN SPECIALIST
Uw Caribbean Specialist
zoeken
  REISPLANNER
Caribbean Gids 2014Caribbean WeerValuta omrekenenEvent Kalender

Caribbean Tourism Organisation - The official tourism site of the Caribbean - Caribbean Hotel & Tourism Association
Home  |  Over ons  |  Sitemap  |  Contact  |  Uw privacy  |  Gerelateerde sites  |  Print pagina
 
Bestemmingen  |  Accommodaties  |  Activiteiten  |  Nieuws  |